Пакет хотелски маркетинг за Byala Panorama Resort

Сподели този пост

Благодарим на г-н Мирослав Кючуков, управител на Byala Panorama Resort за доверието и желанието да работим съвместно. Напълно сме убедени във взаимната полза от освежаването на цялата дигитална идентичност на обекта. Мисията ни е да постигнем една по-добра дигитална видимост на обекта и да утвърдим имиджа му на страхотно място за почивка в момент, в който традиционните скандинавски пазари генерират по-малки обеми от туристи.

Конкретната цел на услугите, част от пакета, който реализираме, е няколкократно увеличение на директните резервации през собствените канали на обекта – сайт, Facebook и Instagram, Google My Business и т.н. Мениджмънта ни постави за цел това увеличение да е основно чрез увеличаването на дела на локални български туристи и близки пазари. От друга страна се стремим да утвърдим уебсайта на хотела, като предпочитано място за резервации за сметка на ОТА тип Booking.com с цел спестяване на комисиони и намаляне на цената за придобиване на нови клиенти.

Byala Panorama Resort е курортен апартаментен комплекс в морският град Бяла. Разположен на голяма площ, комплексът предлага на своите гости озеленена градина с басейн, фитнес център и ресторант. Името на хотела е свързано с панорамната морска гледка, която се разкрива от обекта. Комплекса е страхотно място за отмора и релакс, a обзаведените апартаменти привличат семейни туристи, особено в контекста на желаната уединеност по време и след пандемия.

Предоставихме пълен пакет от няколко услуги, като за част от тях се предвижда дългосрочна работа. Към момента нашия клиент Апартаментен комплекс Бяла панорама Ризорт се възползва от изработката на нов модерен сайт, управление на социални медии – Facebook и Instagram, оптимизация на сайта за търсачки, професионално заснемане и изграждане на 360° виртуална разходка. С всяка от услугите се зае различен колега от екипа на hotelbox.bg, като целия процес бе управляван, за да се стигне до крайния, желан резултат в рамките на поставения от клиента срок.

Нека ви представим накратко всеки един елемент от пакетната услуга.

WEBSITE НА БЯЛА ПАНОРАМА РИЗОРТ, ОПТИМИЗИРАН ЗА КОНВЕРСИИ

При създаването на нов хотелски сайт са взети предвид най-добрите практики за правилно позициониране на силните страни на обекта, поставени са „стимули“ за резервация, които доказано увеличават конверсията. Избран е удобен за потребителя интуитивен интерфейс. Акцентирано е на добрият баланс между визуален и текстови обем от информация.

Цветовите схеми и шрифтове са съобразени със специалните изисквания на клиента, като същевременно са отчетени актуалните тенденции и необходимите четимост и функционалност. Специално бе акцентирано на желанието на клиента за правописен шрифт за заглавията и бяха предложени няколко варианта.

Според различни проучвания едно от важните неща за добрата конверсия на всеки сайт е да е подсигурено добро потребителско преживяване, чрез удобна сайтова структура и интуитивен дизайн. По този начин се намалява процентът на изоставяне, т.е. напускане на сайта без да е извършено желаното действие – резервация.

Като част от изграждането на доверие у потенциалния клиент, на новоизградения сайт е интегрирана система, събираща в реално време отзиви от клиенти, оставени в различни платформи като Google, Booking, Trip Advisor и други. Всеки от отзивите може да се проследи с линк към въпросната платформа, като това доказано увеличава доверието на клиентите. Добавена е актуална информация за налични развлечения на място в хотела и в околността като цяло, като идеята е потенциалните гости да бъдат изкушени, не само със спокойствие, обслужване и материална база, но и с възможности за познавателен туризъм.

ЗАСНЕМАНЕ НА 360° ВИРТУАЛНА РАЗХОДКА, СНИМКИ, ВИДЕО

Поет ангажимент към клиента за заснемане на интериорни снимки в HD качество, 360° street view панорамна разходка, дрон снимки и изготвяне на рекламно видео с продължителност от 1 минута.

Предстои цялостно заснемане на обекта и изготвяне на виртуален тур преди началото на новия активен сезон 2021. Мениджмънта на обекта изяви желание за заснемане в момент, в който едновременно да съчетава подготвена материална база, красива природа и ниска заетост на помещенията в обекта. 360° разходката ще бъде интегрирана в новоизградения сайт, както и в Google, като ще бъде видима и в Google My Business профила на клиента. Всички визулани материали ще бъдат публикувани и в Социалните медии, гарнирани от необходимите внушения увеличаващи броя на директните резервации.

Виртуалната разходка е най-добрият начин да се създаде сигурност у клиента за реалния изглед на хотела, пълния му обем, наличието на всички допълнителни екстри като басейни, фитнес и т.н., точна локация и атмосфера. Възможността на всички потенциални гости да се пренесат виртуално да разгледат помещението, им дава яснота за обекта и така ще се избегнат разминавания в представи и реалност. Според проучване на Google наличието на виртуална обиколка в сайта на хотела вдига конверсията двойно. Това е начин да доставим на Бяла Панорама Ризорт по-голям брой резервации от същият брой посещения.

Краткото рекламно видео е начин да пресъздадете атмосферата, да наблегнете на емоциите, които можете да изживеете на конкретното място и незабравимите спомени, които можете да сътворите. По деликатен и запомнящ се начин се представят всички екстри и важни акценти за хотела. Такъв тип видеа могат да бъдат добавени в сайта, социалните канали и дори да се използват с рекламни цели в дигиталното пространство.

УПРАВЛЕНИЕ НА СОЦИАЛНИ МРЕЖИ

Бяха разработени дизайни за публикации в социални мрежи – Facebook и Instagram. Изготвен е седмичен график за публикуване в двете платформи. Използвани са цветови гами кореспондиращи с бранда, логото и цветовете на сайта. Поставени са важните за клиента акценти и call-to-action елементи за подсилване на ангажираността и стимулиране към резервации.

Регулярното публикуване в социалните канали е начинът хотелът да напомня за себе си и да комуникира в дигиталната среда с всички лоялни и потенциални гости. Това е мястото, на което допълнително се насочва вниманието към най-важните актуални промоции, предстоящи събития или интересна за потенциалните гости информация извън комплекса. Чрез този консистентен и регулярен диалог хотелът гради лоялност у гостите, вече посещавали обекта и им напомня за изживяни моменти и споделени емоции. Последното елегантно напомня на досегашните гости на обекта да се завърнат отново.

Тенденциите в световен мащаб са за все по-голяма дигитализация на бизнесите. И в тази връзка добрата поддръжка на лични дигитални канали с транслация на правилни послания е ключов фактор за успех.

 

ОПТИМИЗАЦИЯ НА САЙТА ЗА ТЪРСАЧКИ – SEO

Най – устойчивият вариант за привличане на таргетиран трафик в сайта. Не е възможно значимо увеличение на резервациите през сайта, без да бъде увеличен значимо и броя на посетителите му. Search Engine Optimization е съвкупност от дейности и процеси, които спомагат за повишаване видимостта на сайта в търсачките. Актуализацията и уникализация на цялото текстово съдържание е друг ключов момент при оптимизирането за търсачки. SEO е дълъг процес, който е съвкупност от множество действия. Поради своята комплексност и сложност, резултатите са видими след един по-дълъг период от време.

След задълбочено запознаване със спецификите на обекта и направен keyword research бяха подбрани фрази за оптимизация, които са важни за клиента. При подбора бе съобразена конкуренцията в тази ниша, релевантността и настоящото позициониране на сайта в търсачката на Google. Предоставеният от клиента текст бе проверен за уникалност. На база натрупания ни опит и експертиза в тази сфера, сме приложили доказано работещи техники за добра линкова структура на сайта.

ПОДДРЪЖКА НА САЙТА И ОБНОВЯВАНЕ НА ИНФОРМАЦИЯ

Всеки сайт има нужда от техническа поддръжка, свързана с обновяване на различни модули, грижа за сигурността и отстряняване на хостинг проблеми за да функционира нормално. От друга страна обновяването на информацията, цените и снимките, често са техническа задача с която не всеки хотелиер иска да се занимава. Особено ако редакцията на тази информация е на повече от 1 език. Това е причината да предложим на Бяла Панорама Ризорт да обновяваме цялото съдържание за тях.

Екипът на Hotelbox.bg извършва различни дейности по проекта в много направления. Грижим се за актуалността на информацията и добавяне на съдържание не само в сайта, а и в Facebook, Instagram и Google My Business профила на Byala Panorama Resort. На дневна база се следи дали има проблеми с хостинга или друга причина за downtime на хотелския сайт. Паралелно с това се извършват постоянно дейности, свързани с SEO и повишаване на класирането в търсещите машини и насочване на трафик към сайта.