#COMISSIONFREE

При работа с booking engine

Нулева начална инвестиция. Парите от резервациите, платени с кредитна карта постъпват директно в банковата ви сметка. Позволява резрвациите директно да влизат във вашият хотелски софтуер (PMS). Предлагаме интеграция с почти всички хотелски софтуери и банки в България.

Повече директни резервации

Разплащания с кредитна карта

Нулева
инвестиция

Интеграции с хотелския софтуер

Канален
мениджър

Инструкции за работа с Booking Engine

Вход с платформата

За да достъпите до платформата за резервации е необходимо да отворите в браузъра си ТОЗИ ЛИНК, след което да въведете подадените от нас имейл и парола.

Бутон Начало – При вход с данните ще Ви се зареди първична информация от която може да видите брой резервации, статистики, Live feed. На панелите от лявата страна може да въведете желан от вас период и да видите конкретна информация.

Имоти

Бутон Имоти – в този бутон може да видите всички имоти, които имате в акаунта си, стандартно на повечето е един, но ако имате 2 или 3 обекта, които са много тясно свързани те могат да бъдат поставени в един акаунт.

резервации

Бутон Резервации – от този бутон се отварят всички постъпили резервации през системата, ако се използва канален мениджър излизат и резервациите от платформите към които има връзка.

Горната част е много обстоен филтър, от който може да филтрирате списъка по-долу по най-различни критерии. Ако във филтъра не е попълнено нищо списъка по-долу излиза хронологично, като най-отгоре е последно постъпилата резервация.

ръчно въвеждане на резервация

Бутон Нова резервация – от тук, в случай че желаете може да заложите резервация, влезнала по телефон, имейл, директно на рецепция или от канал, който не е синхронизиран.

ръчно въвеждане на резервация

Настройки нова резервация – резервацията се прави в 5 лесни стъпки. Залагат се конкретните дати и гости, като има възможност да се използват цените, заложени в модула за конкретната стая или да се сложи ръчно различна цена.

Редактиране на резервация

Редактиране на резервация – от списъка с резервации в най-лявата част ще видите едно зелено квадратче с молив.

Редактиране на резервация

Когато се отвори редактирането на конкретна резервация вътре се вижда доста обстойна информация и бутони за различни настройки. Ето и няколко пояснения за най-важните:

Промяна на престой

Квадрат с цифра 1: при клик на бутон промени се отваря панелче, от което може да се промени периода на престой, винаги накрая се натиска бутон запази.

Промяна данни на клиента

Квадрат с цифра 2: при клик на бутон промени се отваря панелче, от което може да се променят данните на клиента.

Анулиране на резервация

Квадрат с цифра 3: в случай, че желаете да анулирате дадена резервация, в панела се отбелязва причина за анулиране, а в долното поле има възможност за свободен текст.

Плащане по резервация

Квадрат с цифра 4: при клик на бутона се отваря панел, в който се виждат детайли по плащане на конкретна резервация. Особено когато има опция за плащане чрез банков превод е МНОГО ВАЖНО в момента, в който плащането по резервацията се отрази във Вашата банкова сметка да бъде отбелязано тук.

Квадрати с номера 5 и 6

Квадрат с цифра 5: от тук може да прегледате изпратените до момента автоматични имейли, а при нужда да изпратите имейла повторно.

Квадрат с цифра 6: от тук може да промените типа стая за конкретната резервация.

методи на плащане

Бутон Методи на плащане – тук не би трябвало да има нужда да правите нещо. Това са методите за разплащане, настроени от нас. Ако имате нужда от някаква промяна, по добре се обърнете към лицето, с което комуникирате по залагането на модула. (ако искате да спрете някой метод на плащане се прави от друга настойка, която ще покажем по-долу)

Автоматични имейли

Бутон Автоматични имейли – тук стоят всички имейли, които са настроени да се изпращат към Вас и към госта, направил резервация, като са разиграни различни опции, спрямо вашите конкретни потребности, методи на плащане, политики за анулация и т.н. При въпроси или нужда от съдействие/настройка се обърнете към лицето, с което комуникирате по залагането на модула.

Бутон Споделен достъп – в платформата се прави акаунт с имейл на който искате да дадете достъп – свържете се с лицето, с което комуникирате по залагането на модула.

имот/и

Бутон редакция на имот – от имоти > редакция на имот вече се отварят всички възможни настройки за обекта, цените и т.н., които ще разгледаме по-надолу.

ОСНОВНА ИНФОРМАЦИЯ

Това е първата опция, която ще Ви се визуализира. Оттук се правят настройките за име на обекта, описание, първоначални снимки, категория, лого, адрес и карта. Опциите от удобства / екстри до Accessibility включително НЕ СЕ ПОПЪЛВАТ. Това са опции, които не се появяват никъде. Заложени са за друга фукнционалност, с която нямате допир.

ОСНОВНА ИНФОРМАЦИЯ

След тези полета ще видите раздел “Контактни данни” – тук се посочва телефон/и, имейл/и, линк за уебсайта – те се визуализират външно в най-долната част на модула за резервации и в данните за контакт, които се изпращат в автоматичните имейли до клиента.

ВАЖНО! При нужда от добавяне на нов имейл моля да бъде попълнен в свободните полета. Заложения първоначално имейл за получаване на резервации е настроен с SMTP за да работят автоматичните имейли, при нужда от корекция се обърнете към лицето, с което комуникирате по залагането на модула. Полето с удивителна се използва само и единствено при настойки с SPF запис, което се прави от лицето, с което комуникирате по залагането на модула.

Полетата за социални мрежи и оставяне на отзив може да попълните за съответните канали, посочени в лейбъла.

Полето информация за фактуриране не се управлява от вас и НЕ Е свързано с фактуриране на суми по резервации.

ДРУГИ ОПЦИИ

Преминаване към други опции и настройки се прави от горната част – падащото меню.

НАСТРОЙКИ

Втората опция от падащото меню: От тук се правят глобални настройки всяко поле е описано. “Цветови теми за автоматични е-мейли” е функция, която към момента не е активна, цвета на имейлите се взима от допълнителна настройка, намираща се на друго място.

стаи

Третата опция от падащото меню: Тук се слагат всички типове стаи, с които разполагате. При

Настройки на стая

Панела е разделен на 2 основни таба – “Основна информация” и “Видове настанявания”.

В “Основна информация” се помещава всичко, което клиента вижда когато отвори профила на стая през резервационния модул. Бройките тук са физическите бройки в обекта, отделно има друга настройка, която контролира достъпните бройки за резервация.

Настройки на стая

Във втория таб “Видове настанявания” се залагат бройките легла/места с които разполага конкретната стая, като има няколко опции, за да е възможна гъвкавост.

ЕКСТРИ

Четвъртата опция от падащото меню: позволява добавянето на екстри.

Добавяне на екстри

Те може да са безплатни, сумата им да се добавя автоматично към сумата на резервацията на 2-ра стъпка, да има опция за избор на клиента дали да се добавят, дали е еднократна такса или за всеки ден, дали да е за деца или не.

Политики за плащане

Петата опция от падащото меню: от тук се залагат политиките, като може да има няколко политики за различни ценови планове.

настройки наплащане

При натискане на моливчето за редактиране на политика или добавяне на нова ще се отворят опции на настройка на плащане 1 и плащане 2.

АНУЛАЦИИ

По подобен начин, както е при политиките за плащане, може да има няколко политики за анулации, спрямо потребностите Ви.

ЦЕНОВИ ПЛАНОВЕ

Шестата опция от падащото меню: от тук се залагат видовете ценови планове, като например BB, HB, FB, ALL, ако има канален мениджър от утк се задават и основните цени за Booking например. Всеки ценови план може да бъде редактиран – при клик на моливчето. Могат да бъдат добавяни и неограничен брой ценови планове.

ОСНОВЕН ЦЕНОВИ ПЛАН

Всеки основен ценови план може да работи самостоятелно, може да използва различни дати за създаване на резервация, за период на престой, виж изхранване, ценова и анулационна политика, като е ценовия план вече уточняваме, екстрите заложени по-рано да се предлагат ли в този ценови план и по какъв начин.

ДЕРИВАТИВЕН ЦЕНОВИ ПЛАН

Обръщаме внимание на маркираните полета с цифри, за да разясним тяхното използване и настройване:

Квадрат с цифра 1: ценовите планове освен основни могат да бъдат и деривативни. Деривативен ценови план означава такъв, който стъпва на рамките на друг основен, но с разлика в дати за резервиране, настаняване, намаление на цените, различна политика. Деривативни ценови планове най-често се използват за промоции и отстъпки. Деривативния ценови план винаги излиза закрепен за най-долната част на основния ценови план който използва.

НАСТРОЙКИ ДЕРИВАТИВЕН ПЛАН

Като пример даваме опция с настройки на деривативен план за 20% намаление за ранни записвания за престой през цялото лято, но резервация до края на май.

ОФЕРТА 5=4

Квадрат с цифра 2: От тази настройка се залагат намаления тип 5 нощувки на цената на 4.

бутафорно намаление

Квадрат с цифра 3: Това е вид “бутафорно” намаление. Ако имате стандартна цена на стая към конкретния ценови план на стойност 150 лв, при попълване на това поле с например 20% при търсене от гост ще излиза цена от 187.50 лв, зачертана и под нея цената от 150 лв.

Квадрат с цифра 4: от тук се настройва конкретния ценови план къде ше бъде дистрибутиран, дали в сайта, дали в канален мениджър и т.н. При нужда от съдействие и въпроси се обърнете към лицето, с което комуникирате по залагането на модула.

Стаи към ценови план

Както може би забелязахте към всеки ценови план се добавят стаите, за които той ще отговаря. Стаите са онези, които ние сме си въвели в опция 3 от падащото меню.

Стаи към ценови план

Редактиране стаи към ценови план – при добавянето на всяка една стая към ценовия план се правят основните правила за ценообразуване, дали цената ще се предлага на цялото помещение без значение от гостите или ще има различни цени спрямо броя и вида гости. Опциите тук са почти неограничени, може да се разиграят десетки правила и комбинации и да се залагат изчисления на база, например 1, 2,3 възрастни и стойности в лева или проценти, дори може да има различни стойности за различни периоди.

ПРОМО КОДОВЕ

Седмата опция от падащото меню: от тук се настройват правилата за име, валидност и приложение върху кой ценови план да има промо кода.

промоции

Осмата опция от падащото меню: от тук може да се пуснат бързи промоции, като от бутона добави има заложени няколко “темплейта”. Хубаво е при използването на опция “Промоции” винаги да се правят обстойни тестове, тъй като при по-сложни цени изчисленията от тук не са коректни. При такива ситуации просто правим нужната промоция от деривативен план. Времето за настройки е сходно.

наличности

Деветата опция от падащото меню: една от най-важните опции и може би тази, която ще използвате доста често. от тук се залагат наличните за резервиране бройки пт всеки тип настаняване, като отбелязване може да стане ръчно, за конкретното помещение и конкретната дата или ог групова редакция, където има възможност с няколко клика да се коригира бройката по-дълъг период и за всички или няколко помещения едновременно.

календар с цени

Десетата опция от падащото меню: от тук вече се залагат конкретните стойности като суми за всяка стая и за всеки ценови план. Като има и голям брой настройки за ограничения или правила, спрямо това какви са нуждите на самия ценови план.

ЗАЛАГАНЕ/РЕДАКТИРАНЕ НА ЦЕНИ

Тук отново може да се заложи цена за конкретно помещение за конкретна дата или да се използва групова редакция. За повече информация или конкретни въпроси спрямо заложеното при Вас се обърнете към лицето, с което комуникирате по залагането на модула.

МОДУЛ ЗА РЕЗЕРВАЦИИ

Единадесетата опция от падащото меню: от тук се залагат настройките на конкретния модул, с кои ценови планове ще работи, какви настройки ще има и още много други, най-добре е при желание за работе с тази опция да се обърнете към лицето, с което комуникирате по залагането на модула.